Προς τη Νίκη Νοεμβρίου 2017. Το τεύχος του Αγίου Λουκά!

Το τεύχος Νοεμβρίου περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.
«Εάν δε μπορείς να κηρύξεις με το λόγο, κήρυξε με άλλα πράγματα. Να ευωδιάζεις μπροστά στους ανθρώπους με τη ζωή σου, την προσωπικότητά σου, με την αγάπη σου προς τον Χριστό, με το πνεύμα της χριαστιανικής αγάπης,καθαρότητας και βαθιάς πίστης».
Γιούλοτσκα
Ένα παιδί στο δρόμο του αγίου Λουκά
Ήταν Φεβρουάριος του ’43, όταν τελείωσε η μάχη του Στάλινγκραντ. Η νίκη της Ρωσίας κατά του Άξονα είχε κριθεί. Δύο δεκαπεντάχρονα παιδιά, πάνω στον ενθουσιασμό τους, αποφάσισαν να φύγουν κρυφά για το μέτωπο, να γίνουν …κατάσκοποι, για να βοηθήσουν με τον τρόπο τους την πατρίδα τους, τη Ρωσία! Θα έπαιρναν μαζί τους ως διερμηνέα και την οκτάχρονη ξαδέρφη τους Ιουλία, πού γνώριζε πολύ καλά τα γερμανικά, αφού η γιαγιά της ήταν γερμανικής καταγωγής.
«Αγάπησα το μαρτύριο, το οποίο τόσο παράξενα καθαρίζει την ψυχή»
Λίγοι μήνες έχουν περάσει από τη χειροτονία του ιατρού και ιερέα Λουκά σε επίσκοπο Τασκένδης και Τουρκεστάν. Η αγάπη του λαού στο πρόσωπό του αυξάνεται, και αυτό δεν μένει απαρατήρητο στις Αρχές. Ένα βράδυ δέχεται την επίσκεψή τους σπίτι του. Οι διαδικασίες συνοπτικές, χωρίς λόγια. Τον οδηγούν με το «μαύρο κόρακα»* στις φυλακές της Τασκένδης και από εκεί, μετά από βασανιστικές ανακρίσεις, βορειοτέρα στις σκληρές φυλακές Μπουτύρκι, στη Μόσχα. 
Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται πολλά άρθρα για τον Άγιο Λουκά, καθώς και ένα δίπτυχο με λόγους του.
πηγή: www.agonistes.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια